Vidste du at hoftebøjeren er den eneste muskel i din krop som forbinder rygsøjlen med benene?

Indvendigt i dit bækken (mand som kvinde) ligger der, på forsiden af lænderyggen, to muskler, der hedder psoas, også kaldt hoftebøjerne. Psoas udspringer fra den nederste brysthvirvel og alle fem lændehvirvler og bevæger sig over bækkenet for at tilhæfte øverst på lårbene. Hoftebøjerne er de eneste muskler i din krop, som forbinder rygsøjlen med benene, og derfor er de holdningsmuskler, da de hele tiden balancerer din krop i forhold til benene. Hoftebøjerne passerer forbi æggestokke og livmoder, hvorfor ømhed og smerter i disse to muskler let kan forveksles med smerter i de indre kønsorganer. Ud over at bøje hoften får psoas også lænden til at svaje. Så hvis musklen er stram, vil den trække lænden i et øget svaj. Og hvis der er noget, ryggen gør, når vi er gravide, så er det at svaje grundet den øgede vægt foran på kroppen. Mange vil derfor opleve det som meget lindrende at strække musklen ud. Husk også, at træning af mavemusklerne er med til at modvirke svajet.

Min er pt kun øm i den ene side. Så sætter ofte foden op på bordet der hjemme.

#week38


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar