Kostvejledning

Nyt koncept og resultatskabende kostvejledning

Jeg har arbejdet med kostvejledning som vejleder i 25 år. Og når man som jeg dagligt har kunderne ”i hænderne”, møder deres udfordringer, hører deres historier og kombinerer det hele med videnskab, afføder det nye og mere raffinerede vejledningstanker og –forløb.

For mig er sundhed en balancekunst, som alle mennesker – uanset alder og vægt – vil få et bedre liv af, at lære at mestre. De fleste vil helt sikkert også blive overraskede over, hvor ferm man kan blive til at ”balancere” på blot fire uger.

Sundhed er:

 • At være sund er, at få nok mikro-nærringstoffer, som er vitaminer og mineraler.
 • At være sund er, at spise en god fordeling af makro-nærringsstoffer, som er protein, kulhydrat og fedt.
 • At være sund er, ikke kun at indtage en af kostgrupperne og fx undlade en af de andre. Eks. Jeg spiser ikke kulhydrat, eller jeg spiser ikke fedt.
 • At være sund er, at finde balancen i helt almindelig mad med hovedvægten på ikke- raffineret og næringsrig mad.
 • At være sund er, at bevæge sig nok dagligt og generelt ikke være for stillesiddende.
 • At være sund er, at være normalvægtig med en fedtprocent, blodtryk og kolesteroltal, der ligger indenfor normalområdet.
 • At være sund er, at finde en god balance mellem summen af bevægelse og summen af maden, du indtager.
 • At være sund er, at kunne opnå en balance mellem alle de ovenstående punkter uden at være fanatisk. Uden at det blive enten-eller. At du spiser sund mad, men også kan drikke et glas rødvin og spise et stykke kage uden at vægten flytter sig

For fire år siden udviklede jeg sammen med Peter Lund Madsen et sundhedskoncept, der er baseret på det enkelte individ og er klinisk valideret. I de seneste fire år har jeg brugt konceptet, der er baseret på en præcis syv-dages aktivitetsmåling, til at skræddersy min vejledning til hver enkelt. Vi har lavet ikke mindre end 900 målinger.

Resultatet af målingerne er jeg i skrivende stund i gang med at omsætte til en handlingsorienteret bog om kost og motion med hands-on-råd til, hvordan du opnår balance i din hverdag uden at blive fanatisk eller skulle flytte ind i et fitnesscenter. Og ja, så har jeg også brugt dem til at udvikle et nyt kostkoncept – Arndal Food Balance – som jeg søsætter nu som et selvstændigt produkt.

Hele mit koncept bygger på, at målet er at opnå balance i hverdagen med kost og motion tilpasset den enkelte.

Sådan foregår det:

Som optakt til forløbet vil du blive udstyret med en døgnrytmemåler i syv dage, hvor du gør som du plejer, så jeg har et realistisk billede af, hvordan dit aktivitetsniveau ser ud over en uge. Måleren kan ikke skelne de fysiske aktiviteter fra hinanden, og derfor skal du samtidig lave en logbog over, hvad du har lavet af arbejde, cyklet, gået, trænet og gjort rent etc.

Inden vi mødes, skal du også have sendt mig en oversigt over, hvad du normalt spiser over tre dage, udfylde et spørgeskema og læse det oplæg om kostvejledning, som jeg sender til dig. Til vores første møde, som varer en time, har jeg sammenholdt alt materialet, og så lægger vi sammen en personlig strategi for, hvordan du opnår dine mål.

Over de næste fire uger sender du mig løbende over dagen mms’er af, hvad du spiser. Du vil i bytte for dine madbilleder få lige så løbende feedback fra mig og opdateringer på din strategi, eks. Der mangler proteiner på din tallerken, helt forenklet sagt. Det betyder, at du vil blive holdt på sporet – og til ilden – hele tiden. Igen baseret på mine års erfaring som kostvejleder ved jeg, at daglig kontakt er langt mere effektivt end pr. ugebasis.

Når de 4 uger er gået, følger vi op på forløbet med en halv times kostvejledning.

Pakken indeholder:

 • Døgnrytmemåling.
 • Manual på døgnrytmemåling udviklet af Peter Lund Madsen og Lotte Arndal.
 • En times indledende samtale.
 • Måling af din kropskompensation – fordeling af muskler og fedt.
 • Udvikling af personlig strategi.
 • Materiale om kost og motion.
 • Tæt og personlig opfølgning per sms i fire uger.
 • En halv times opfølgende samtale.

Kostvejledningen bygger på sammenhængen mellem mange års erfaring, videnskab og ikke mindst, hvad der virker i praksis.

Pris: 4.500 kr. hos Lotte Arndal

Pris: 2.500 kr. hos Rikke laCour, Marie Ljungdahl

 

Andre træningsforløb