Vægttab og graviditet er det foreneligt?

Ja, det kan det være, hvis du vejer for meget. Her tænker jeg ikke på et kosmetisk vægttab, men når din vægt ligger over normalområdet og dermed påvirker både din og babys sundhed.

Jeg hjælper mange med at tabe sig, når de ønsker at blive gravide. Der er de altid blevet anvist af deres læge. At et vægttab indledningsvis vil være godt for dem. Har netop haft den skønneste kvinde i forløb over en længere periode. Hun har samlet tabt 17 kg og er nu gravid i 6. mdr. Hun, lægen og jeg er stolt. Ikke mindst fordi – som hun beskriver nedenfor – har fundet en ro og balance med sin krop og kost. Og det er ikke kun vigtigt for hende ny, men også i rollen som mor. Hun skriver selv:

“Jeg startede hos Lotte med ønsket om at finde fred med min krop og ikke mindst mad og motion. Jeg har følt mig tyk hele mit liv, længe før jeg overhovedet havde et vægtproblem, så jeg vidste problemet i vid udstrækning var i mit hoved – men der havde nu også sneget sig 20 kg på mellem jeg var 18 og 38.

Trods at jeg døjede med sygdom det første lange stykke tid, så er jeg takket være forløbet hos Arndal kommet næsten i helt i mål vægtmæssigt. Men endnu vigtigere end det, så nyder jeg mad mere end nogensinde fordi jeg indtager det med god samvittighed, og jeg har fundet en tryghed ved min krop, fordi jeg ved at den sagtens kan regulere sig selv – alt jeg skal gøre er at lytte til den. Oveni det så er jeg til og med gået hen og er blevet gravid, noget som jeg har forsøgt på flere gange som yngre, men som nu er lykkedes som knap 40-årig, og det er svært at tro andet end at det også hænger sammen med at have sluttet fred med min krop.

Der er ingen hokus pokus hos Lotte, ingen regler, intet er off limits, og jeg skal ikke stå og lave særlig mad til mig selv eller springe middage over, fordi de ikke passer ind min livsstil. Jeg synes faktisk, jeg har gjort og spist alt, hvad jeg har haft lyst til i perioden, inklusiv nutellamadder i weekenden – dog i mindre mængder og med mere eftertanke og bevidsthed.

Jeg kan umuligt takket Lotte, holdet af ansatte og psykolog Sisse Find Nielsen nok for at sende mig så godt i vej både fysisk og mentalt, jeg har ganske enkelt aldrig haft det bedre i mit liv.”

 

 


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar