Træning som højgravid

Min mave vokser fra dag til dag, og jeg kan mærke, at Lille-Ib bliver større og større. Dog træner jeg stadig.

Nogle af mine medlemmer sig til mig, når jeg træner, at jeg skal passe på. Hvilket er den holdning jeg ofte møder. Mange er af den overbevisning, at træning og graviditet ikke er sammenfaldende.

Lille-Ib er det vildeste ønskebarn og jeg kunne på ingen måde finde på, at gøre ting som kunne skade vores lille efternøler. Jeg drikker ikke. Jeg ryger ikke. Jeg følger alle anvisningerne for, hvad gravide må spise (ej tun etc) og bruger produkter uden tilsætningsstoffer.

Der er ingen videnskabelige undersøgelser som viser, at træning og bevægelse er skadeligt for din baby – tværdigtmod. Sidder og skriver på bogen og der findes de vildeste eksempler på top atleter, der har trænet meget intensivt under deres graviditet uden skadelig effekt på hverken mor eller barn.

Jeg har ikke behov for, at træne intensivt. Men jeg har brug for, at bevæge mig. Dette fordi bevægelse er så stor en del af mig og har været i hele mit liv. Og forbi jeg slet ikke føler mig syg. Men blot føler jeg er min normalkrop med mave og baby – hvis det giver mening.

Om du skal træne eller ej som gravid fylder ret meget i min bog. For selvfølgelig handler det om øvelser, men det er ikke det spørgsmål jeg oftest bliver mødt af. Det er mere skal træne/skal ikke træne som gravid. Og der er mange personlige holdninger og overbevisninger. Også ved de forskellige fagpersoner jeg møder på min vej i forbindelse med udarbejdelsen af bogen.

https://www.instagram.com/p/BQ3Mf2-lXAy/


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar