Strækmærker – spild ikke dine penge på dyre cremer!

Der er flere kvinder, der spørger mig til råds om strækmærker. Om hvad de kan gøre for, at forhindre det. Strækmærker skyldes en forstrækning af de elastiske fibre i underhuden og den dårlige nyhed – forstå mig ret er – at du ikke som sådan kan gøre noget for at forhindre det. Når vi er gravide ændres vores hormonudskilles betydeligt, hvilket for de fleste af os medfører at huden forandre sig. Strækmærker opstår primært i mod slutningen af vores graviditet, hvor maven vokser sig stor.

Strækmærker er hyppigere blandt yngre kvinder (jubi – der er for en gangsskyld en fordel ved at være gammel:-) Og ellers ses det oftes i tvillingegraviditeter, hvis du har meget fostervand eller ligger meget over din normalvægt.

Det du selv kan gøre for, at forhindre strækmærkerne er således, at undgå, at du tager unødigt på i din graviditet. Træning og bevægelse generelt kan hjælpe dig til, ikke at tage for meget på. Og til at stramme dine muskler og dermed hud op. Det vil også efter din graviditet bidrage til, at gøre strækmærkerne mindre synlige – er min erfaring.

I forhold til cremer, produkter og behandling er der ingen veldokumenterede effekt!!! Også selvom der findes et utal af produkter, der hævder de hjælper. Og googler du strækmærker, så er det første der kommer op også produkter og skønhedseksperter, der hævder af deres crème/produkt det virker. Men det er en myte!!

Spar dine penge og fokuser hellere på sund kost og motion og elsk din krop for, at den skaber et vidunder, der vil berige dit liv på et højere plan end noget andet du nogensinde har prøvet før:))

 

 

 

 

 


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar