“Stop hysteri om delte mavemuskler og sæt din bækkenbund i fokus”, udtaler overlæge Charlotte Wilken-Jensen

Det er trist, når der spinde guld på noget, der slet ikke er problem, og at der altid er nogen, som hopper på udokumenterede påstande, der præsenters som viden.

Delte mavemuskler synes at være et ret pludseligt nyopfundet problem blandt kvinder, der har født. Og det til trods for at vi har født børn som nu i tusindvis af år. Man kan derfor kun undres. Det er efterhånden blevet en hel industri, og der er mange unødigt bekymrede kvinder, som tror at det kan få negative konsekvenser for dem, at de buler lidt på maven på grund af den naturlige afstand, der ofte kommer mellem de lige mavemuskler efter en graviditet. Det er der nemlig intet belæg for, at der kan, og det rigtige er, at informere kvinderne, om det helt normale i tilstanden og berolige dem med, at hovedparten af kvinder, som har født, har en rectus diastase latin for delt mavemuskler), som forsvinder helt af sig selv, og de kan bevæge sig normalt uden gener, også selvom der fortsætter med at komme en lille bule mellem mavemusklerne, når de træner eller bare spænder dem.

Evidensen på området er så svag, at det nærmer sig kvaksalveri at behandle fænomenet, og der er ingen evidens for at træning afhjælper delingen af mavemusklerne.

Så hvis vi kan få hysteriet omkring dette fænomen manet i jorden, vil det være godt for mange kvinder.

Så lad os arbejde på det og samtidig huske at fortælle kvinderne, at det nok nærmere er deres bækkenbund, som de skal bekymre sig for og koncentrere sig om at træne både før og efter graviditet og fødsel


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar