Status – vandsengen er væk

View this post on Instagram

Status: vandsengen er væk. Efter Birk kom ud, var min mave blød som en vandseng, lidt som om der manglede noget derinde (det gjorde der jo også). Og selvom en af mine kæpheste er, at vi kvinder skal holde op med at ville være tyndere, end vi er skabt til, og konstant tale grimt om og til vores krop, selvom vi i øvrigt er voksne og nogenlunde kloge, ville jeg ikke gå rundt og være utilfreds i måske årevis – og netop tænke grimt om min mave. Så hellere gøre noget ved det, mens jeg har tid på barsel. Noget effektivt uden at sulte mig selv (man er pænt sulten, når man ammer, for mit vedkommende meget mere end da jeg var gravid…). Og efter jeg i ca to måneder har trænet efterfødselsprogrammer lagt af @lotte_arndal er vandsengen faktisk væk. Springmadras er måske så meget sagt (endnu), men der er i hvert fald tale om en skumgummimadras. Og bedst af alt går jeg ikke rundt og bruger kostbar tid på at være utilfreds og ked af det over den. Det er virkelig rart.

A post shared by Rikke Agnete Dam (@rikkeagnete) on

Rikke går til efterfødselstræning hos mig. Og smilte noget af hendes update forleden dag. Vil lige understrege at det er hende selv som bruger ordet “vandseng” om hendes mave. Men synes omvendt at beskrivelse fra “vandseng” til “springmadras” er meget fint beskrevet.

Rigtig mange kvinder har netop meget “bløde” mave efter de har født. Dette hvis musklerne har haft “pause” i de 9 måneder de var gravide. Og som Rikke skriver skal der faktisk ikke så meget til – mere end et par struktureret træningspas om ugen førend formen på maven er tilbage. Og det giver ikke kun tilfredshed at kunne tage noget stramt på uden at maven buler ud. En stærk mavemuskulatur giver også støtte til ryggen. Læs: Du kan løfte din baby uden at få ondt i ryggen. Og det forbedre også din holdning.

Jeg anbefaler lige præcis det som Rikke gør – at bruge barselstiden på det. Når man først er startet på job og skal hente, bring, købe ind etc. bliver der kun mere travlt. Så at have sin krop på plads inden dag er rigtig godt givet ud på alle planer.


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar