Plukveer er fitness træning for din livmoder

Jeg ved rigtig meget om muskler. Atlså de muskler som er en del af bevægapparatet. Og derfor tænker jeg som udgangspunkt ikke på livmoderen som en muskel. Men det er den faktisk. En muskuløs hule i vores kvindelig krop. Livmodervæggen består af glat muskelvæv og vejer ca.70-100 gram, når du ikke er gravid og ca. 1000 gram, når du er i slutningen af din graviditet.

Plukveer er, når din livmoder trækker sig sammen og er faktisk fitness træning for din livmoder. Den træner til, at lave rigtige veer.

Jeg får ikke plukveer af at træne styrketræning, hvor jeg laver øvelser. Laver en øvelse. Holder pause og laver en ny øvelse. At styrketræne er så kontrolleret – forstået på den måde – at jeg mellem hver øvelse kan mærke efter, hvordan min krop har det. Og tage de pauser med stræk og drikke vand, som jeg synes er passende for min krop den dag. Det er derfor jeg er så stor tilhænger af, at træne i fitness center med kabler, maskiner, bolde og på gulvet. Fordi det giver dig mulighed for at lytte og mærke min krop. Og ikke mindst variere for gang til gang.

Kan mærke at en hurtig gåtur, som i morges, hvor jeg fulgte mine børn i skole og vi var sent på den gav plukveer. Hvilket er helt naturligt. Og de stoppede da jeg kom på job og satte mig ned.

Ellers har jeg primært kun haft for mange plukveer i forbindelse med en blærebetændelse. Min jordemoder opdagede det faktisk, da jeg fortalte jeg primært havde plukveer om natten, hvor jeg lå bumstille. Og det skyldes som sagt en omgang blærebetændelse.

Allan ringede faktisk til Rigshospitalet, da det bekymrede os, at de ikke fortog sig selvom jeg lå helt stille og havde taget pillerne for blærebetændelsen.

Og jordmoderens svar fik mig til at smile. For endnu engang oplevede jeg, at en jordemoder eller læge sammeligner en fødsel med et marathonløb. Hun sagde nemlig til Allan, at vi skulle være helt rolig. Og at min livmoder blot var i gang med, at træne op til et marathonløb, nemlig om nogle uger, at skulle føde vores søn – Lille-Ib:)

 


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar