Hvor længe er normalt at amme?

Den diskussion har jeg haft så mange gange efterhånden, at jeg nu vælger at lægge en tung henvisning op, da mange mener det jeg gør og siger er forkert. Og dette er inklusiv min familie og nære venner.

Når baby er så lille som på billede er det jo helt normalt i folks øje at amme. Men når barnet begynder at kravle rundt og ikke mindst gå rundt synes de fleste, at det ikke hører sig til. Jeg kan mærke at folk ser skævt, når jeg har ammet mine børn på et år eller over. Og selv mine familie og venner har kommenteret at både Sebastian og Benjamin har fået brystmælk til de var over 1 år. Benjamin ammede jeg helt frem til han var over 2 år. ”Det er altså lidt mærkeligt”. ”Det er han alt for stor til”.

Når mit svar så har været, at det er normalt og at det faktisk er det man anbefaler er folks reaktion at det ikke er korrekt. Men det er det altså. Hvis du klikker ind på WHO’s hjemmeside står der: ”Breastfeeding should continue for up to two years or beyond”.

Dette indlæg er ikke for at sige, hvad andre kvinder skal gøre. Blot for at sige, at det er normalt at amme sit barn. Også selvom det kan gå. At jeg er ganske normal og jeg synes det er helt naturligt.


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar