Hvis du træner eller skærer ned på kalorierne går det udover amningen

NEJ, er det sande svar. At træning og evt. kalorieunderskud skulle reducere amning er en af de mange skrøner som florerer under emnet gravid og efterfødsel.

En undersøgelse jeg henviser til i min gravid bog lyder således:

”Overvægtige kvinder med for højt BMI blev delt op i to grupper. Begge grupper fulgte en 10-ugers kostplan med restriktivt kalorieindtag på 500 kalorier per dag. Den ene gruppe fulgte kun kostplanen og måtte ikke træne mere end en gang om ugen, den anden gruppe trænede 4 gan- ge om ugen i 45 minutter på løbebånd med en intensitet med op til 85 procent af deres maksimum. Konklusionen var, at kvinderne, der både holdt kosten og trænede, tabte flest kilo, og der var ingen forskel i vægtstigningen hos børnene. Konklusionen er, at en mindre kalorierestriktion kombineret med træning ikke ser ud til at nedsætte mælkeproduktionen (Cheryl, A., Lovelady et al. 2000). ”

Ps og denne kilde er godkendt af Bente Klarlund.


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar