Det er ikke sundt at puste, når man er gravid……..

 

View this post on Instagram

 

Tirsdagstræning med tungen lige i munden😉 #arndalspa #sundgravid #uge33

A post shared by Arndal (@lotte_arndal) on


I sidste uge fik jeg en af mine medarbejdere til at filme jeg lavede denne øvelse. Lavede også andre øvelser – flest for mig ryg, hvor jeg sad i en maskine og trak armene ind til kroppen. Jeg pustede undervejs. Og så meget at det faktisk fik to af mine søde mandelige medlemmer til at reagerer. Deres reaktion var: “Nu skal du altså passe på”. Det er nogle søde mænd. Og jeg smilte høfligt. Der var intet uforsvarligt ved det jeg lavede på nogen måde! Og vi talte om at de fleste ikke kan forene en kvinder som puster, når hun har en stor rund mave.

Og disse mandelige medlemmer reagerer jo som rigtig, rigtig mange andre gør. Både mænd og kvinder uanset alder. At man skal passe på. Men at du puster som jeg eksempelvis gjorde under øvelsernes udførelse er ikke farligt for hverken mor eller barn – tværdigtmod.

I min gravidbog henviser jeg til en undersøgelse foretaget på 845 kvinder viser. Her viser det sig at de kvinder, der trænede mest, på alle måder havde det bedst rent fysiologisk. Der var færre, der fik kejsersnit, og de var indlagt i kortere tid i forbindelse med fødslen. Børnenes vægt var normal, og børnene havde det godt ved fødslen, (Hall & Kaufmann 1987).

En af de andre indlysende fordele ved at træne, mens du er gravid, er, at du tager mindre på (Rossner 1999; Clapp & Rizk 1992; Gavard & Artal 2008). Men træning handler også om at undgå ryg- og bækkensmerter og en række sygdomme som svangerskabssukkersyge, forhøjet blodtryk og depression. Selv moderat motion forbygger risikoen for disse alvorlige tilstande. Og husk, at moderat motion kan være en gå- eller cykeltur (Olson et al. 2009). Du kan godt være fysisk aktiv, selvom du ikke laver øvelser som mig. Du kan kombinerer gåture med øvelser for bækkenbund og mave hjemme på stuegulvet.

At træne og tage vare på sin krop er vigtigt, når man ikke er gravid, og når man er gravid, er det dobbelt så vigtigt. Det er det, fordi dine beslutninger og valg om både kost og motion har direkte indvirkning på din baby. Det er således ikke kun sundt for dig, at du er aktiv, men også for babyen i din mave. Overvægt hos moderen kan medføre en betydeligt øget risiko for komplikationer både undergraviditet og fødsel. Undersøgelser viser nemlig, at overvægt kan lede til graviditetssukkersyge, svangerskabsforgiftning, forhøjet blodtryk, akutte kejsersnit og øget spædbarnsdødelighed blandt børn af overvægtige mødre.


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar