De 3 største begivenheder i mit liv

Man skulle måske tro, at jeg var gået helt i dvale i forhold til bloggen her, men tværtimod. Bloggen her blev til, fordi jeg var i gang med at skrive min gravid bog – Sund graviditet – 9 måneder før og 9 måneder efter og ikke mindst var gravid med mit 3. barn, som på fredag fylder 2 år. Det tog 1,5 år at skrive bogen, dels fordi jeg havde en baby på armen og også skulle lidt på job (helt barsel har man jo ikke som selvstændig), men også forbi det tog og tager virkeligt langt tid at skrive en bog, der bygger på videnskab, undersøgelser skal findes og sorteres og dernæst skal det skrives i et sprog, der er forståligt og fanger almindelige kvinder.

Nu er jeg sørme gravid igen – 4 barn. Og en lille dreng mere. Så har jeg en pige og 3 drenge. Og er i fuld gang med at udvikle både gravid og efterfødselsprogrammer du kan lave hjemme på stuegulvet. Så nej er ikke gået i dvale – tværtimod. Men at være grundig tager virkelig tid. Men målet er nu, at der løbende bliver lagt indlæg ud til både faglig og personlig inspiration for alle andre kvinder, der er gravide eller har født.

At udkomme med bogen var en mærkedag, men slet ikke i samme grad som det var, da jeg modtog forordet af professor Bente Klarlund Pedersen. Den dag er faktisk en af de største mærkedage i min karriere, hvilket fik mig til at tænke over, hvad der ellers har gjort størst indtryk og indvirkning på mit liv. Her får du de 3 største:

Jeg har 3 konkrete episoder, som fremstår som de største i mit liv. To af episoderne betød radikalt skift i mit liv og den sidste en anerkendelse som jeg ikke havde turde håbet på. Og med episoder mener jeg i forhold til min karriere. Var det privat ville jeg selvfølgelig have skrevet mine børn.

Jeg prøver efter bedste evne at give de værdier videre til mine børn, som jeg mener har ført til at tingene er lykkes for mig. Flid, pligtopfyldenhed og respekt. På jysk hedder det også hårdt arbejde og blive ved sine værdier og have en god moral.

  • Den første mærkedag var den dag, hvor D’angleterre sagde ja til mit oplæg om at bygge deres kælder om til mit Spa & Fitness. Fik ideen om at lave et luksus spa & fitness efter at have boet i London i mange år og tænkte ved mig selv, hvor i Danmark vil være det ultimative sted at lave dette. Brugte meget tid på at lave en gennemanalyseret oplæg og fik sat det flot op af mit reklamebureau. Og en aftale kom i stand. Den opringning vil jeg huske resten af mit liv.
  • Den anden mærkedag var da jeg åbnede min forretning i Store Kongensgade. Det havde været en meget hård kamp i flere år. Og den dag i dag forstå jeg faktisk ikke at det lykkes. At jeg holdt ud. Fik andre omkring mig til at kæmpe med og holde ud. Og at en af mine kunder hjalp mig hele vejen udelukkende, fordi han synes jeg havde et godt koncept, var kommet alvorligt i klemme i et lokaleskift og forbi jeg var et godt menneske som han gerne vil hjælpe. Mange omkring mig spurgte til, hvad min relation til ham var. At vi måtte da have en affære. Men han var lykkelig gift. Men havde det faglige og økonomiske overskud til at hjælpe et andet menneske uden selv at tjene på det.
  • Og den sidste er af en noget andet karakter. Som de fleste ved har jeg min akademiske baggrund fra CBS og har siddeløbende og efterfølgende læst træning, fysioterapi og kost. Min akademiske baggrund har ligget på min ryggrad hele vejen, hvormed jeg hårdt og kontant afviser alt det møj som findes i sundhedsjunglen som ikke har et videnskabeligt grundlag. Da jeg skulle skrive min seneste bog ”Sund Graviditet” tænkte jeg som med min ide om at skabe et spa & fitness, hvor og hvem der vil være det ypperste at få til at godkende min bog. Skrev derfor en forespørgsel til professor Bente Klarlund Pedersen om hun ville skrive forord. Dette ville hun gerne. 1,5 år senere kunne jeg fremsende hende et færdigt manus. At finde valide kilder tager tid, som i virkelig lang tid. Omsæt det til brugbar viden. Formidle det så almindlige mennesker kan forstå det og krydre det med historier og personlighed. Da jeg modtog en mail i min indbakke fra Bente et par uger efter at have fremsendt manus kunne jeg næsten ikke få vejret. For kender man lidt til sundhedsverden er hun den hårdeste dommer man kan få. Hun kan ikke købes. Tingene skal være valide førend hun vil sætte sit navn på. Og jeg vil erkende at jeg faktisk græd og ringede til Allan og læste det op – forordet hun skrev til min bog som du kan læse nedenfor. Der var ingen fejl. Hun henviste kun til to kilder der understøttede noget af det jeg havde skrevet om, som vil understøtte budskabet som jeg evt. kunne tilføje. Som jeg skrev i starten, så betaler flid sig og respekt for det man arbejder med og dem som er klogere end en selv og hjælper en på vej.

 

FORORD

– ved sundhedsforsker og professor Bente Klarlund Pedersen

Der er mange myter og ammestuehistorier, når det gælder motion og gravi- ditet. I tv-serien Matador skulle Varnæs’ gravide svigerdatter forholde sig i ro, mens fruen ikke havde skrupler over, at stuepigen Agnes svang potter og pander og løb upstairs-downstairs med tunge bakker lige til fødslen. Sandhe- den er, at når vi ser bort fra den lille gruppe af kvinder, der tilhørte det fine borgerskab, så har de fleste danske kvinder historisk set altid været fysisk aktive under graviditeten. De dyrkede måske ikke idræt, men tidligere var man simpelthen mere fysisk aktiv i dagliglivet.

I dag er meget naturlig fysisk aktivitet forsvundet ud af vores hverdag. Kon- sekvensen er, at en stor del af befolkningen er i så dårlig form, at det er ri- sikabelt for deres helbred. Det er også en trussel for både barnet og morens sundhed, hvis kvinden er i dårlig form, når hun bliver gravid, og undlader at dyrke motion under svangerskabet. Mangel på motion under graviditeten er en vigtig årsag til, at alt for mange gravide er overvægtige. Det forklarer også den stigende forekomst af sygdomme, som f.eks. graviditets-sukkersy- ge, som er til skade for både mor og barn.

Mens mange kvinder er i dårlig fysisk form, er der flere kvinder end nogen sinde, der er meget fysisk aktive. Kvinder dyrker hård konditionstræning og styrketræning med tunge vægte. Hos de fysisk aktive kvinder melder spørgs- målene sig om, hvor aktive de må være, når der er et barn i vente. Kan for meget motion skade barnet? Bliver barnet kogt, når temperaturen stiger ved motion? Får barnet blod og næring nok, når mor er fysisk aktiv? Påvirkes selve fødslen, hvis man har været meget fysisk aktiv under graviditeten? Er der former for fysisk aktivitet, der bør undgås? Hvad med styrketræning? Og hårdt løb?

Denne bog møder myterne om motion og graviditet med videnskabelige fak- ta og sund fornuft og giver gode råd om, hvordan man kan være fysisk aktiv i sund forstand, når man er gravid.

Lotte Arndal har skrevet en vidunderlig bog, der kan hjælpe alle gravide til en sund graviditet. Hun giver et væld af gode og praktiske træningsanbe- falinger, som er lette at følge. Vi lærer også en masse bækkenbundstrick og forstår, at en veltrænet bækkenbund ikke bare forebygger inkontinens, men spiller en væsentlig rolle i et tilfredsstillende sexliv.

Lotte Arndals bog har dybde. Hun videregiver væsentlige forskningsresul- tater samt mange års personlige erfaringer som træningsekspert. Hun for- tæller også generøst og levende om sine egne graviditeter. Bogen dækker 9 måneder før og 9 måneder efter selve fødslen.

”Sund graviditet” henvender sig til alle gravide og til dem, der ønsker at blive gravide. Vordende fædre kan med fordel læse med. Bogen er til alle, der øn- sker at vide mere om baggrunden for at anbefale fysisk aktivitet i gravidite- ten, f.eks. fitnessinstruktører, fysioterapeuter, sygeplejersker og jordemødre. Det er dit valg, om du vil have en aktiv graviditet. Lotte Arndals bog ”Sund graviditet” gør valget let og inspirerer til, at alle gode forsætter om en aktiv livsstil bliver ført sikkert ud i livet, også når man er gravid.

Bente Klarlund Pedersen

 


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar