Bækkenbunden og orgasme

Bækkenbunden er generelt ikke noget, folk elsker at tale og læse om. Af samme grund har jeg sat ordet ”orgasme” ind i overskriften for netop at fange din opmærksomhed! ”Bækkenbund” – det lugter af lige at have født og af ældre damer. Selv de kvinder, som har udfordringer med bækkenbunden, nævner det ikke selv, når de opsøger mig for vejledning, men først når de bliver adspurgt. Jeg spørger alle kvinder, jeg vejleder, om deres bækkenbund er god. Dertil svarer flere: ”Hvad betyder god?” En god bækkenbund kan holde tæt – og drypper altså ikke urin, når man hoster, nyser, hopper eller løber. Derefter spørger jeg til, om de har en god føling med deres bækkenbund. De svarer: ”Hvad betyder en god føling?” En god føling er, at du kan mærke inde i skeden, at du kniber, det vil sige, at du kan mærke, at musklerne i bækkenbunden aktiveres. Virkeligt mange kvinder jeg møder, indrømmer at deres bækkenbund ville have godt af at blive styrket. Ofte trækker de på smilebåndet og siger: ”Ja, det er jo ikke noget jeg normalt taler om.” Selv dem, der svarer ja til, at de kan holde på vandet under nys, hop og løb, svarer nej til, at de kan mærke i skeden, når de kniber. Nu er jeg ikke sexolog, men træner, så mine spørgsmål stopper der. Men næsten hver gang tænker jeg ved mig selv: ”Er denne kvinde i stand til at få en orgasme?”

For det er nu engang sådan, at en velfungerende bækkenbund med god kontrol er lig med øget seksuel nydelse og orgasme. Og alene af den grund undrer det mig virkelig, at bækkenbunden ikke er et mere hypet emne. Alle voksne har sex, og det fylder meget i vores liv og parforhold. Når vi er ophidset, vil bækkenbunden fremme blodtilførslen til kønsorganerne, og under orgasmen vil bækkenbunden lave rytmiske sammentrækninger.

Bækkenbundstræning giver forbedret seksuel funktion.Ferreira, C.H.J. et al., 2015.Does pelvic floor muscle training improve female sexual function? A systematic review.International Urogynecology Journal. Available at:http://link.springer.com/10.1007/s00192-015-2749-y.Bækkenbundstræning giver bedre orgamse.Graber, B. & Kline-Graber, G., 1979. Female orgasm: role of pubococcygeus muscle.The Journal of clinical psychiatry, 40(8), pp.348–351.


Anbefalede produkter

Online efterfødselsforløb
Efterfødsel - også længe efter

Et individuelt træningsforløb, som er funderet på videnskab og 100 % skræddersyet til dig. Det er sjældent for tidligt og helt sikkert aldrig for sent at komme i gang.

Bestil efterfødselsforløb Læs mere om forløbet her

Bogen: Sund Graviditet
9 måneder før – 9 måneder efter

Bogen inspirerer og guider dig til alle aspekter af en sund graviditet, så du kan få øget velvære med færre gener og mindre vægtøgning både før og efter din graviditet.

Bestil bogen hos Arnold Busck Læs mere om bogen her

Skriv et svar