Skal du tage fiskeolie som gravid?

I går da jeg havde trænet og fået massage spiste jeg denne salat købt hos Brugsen.
Når jeg har lyst spiser jeg fisk og går efter de anbefalede 350 gram fisk om ugen, heraf gerne 200 gram fed fisk som anbefales af Fødevarestyrelsen. Når jeg skriver “lyst” er det forbi det min krop, når jeg er gravid virkelig er god til at fortælle mig, hvad den gerne vil have at spise, og hvad den ikke vil have:)
Fødevarestyrelsen skriver også, at du gerne må indtage større mængden end ovenstående bare du ikke indtager for mange rovfisk pga. ophobning af tungmetaller. Så budskabet er at du skal holde dig væk fra de fisk, som ophober miljøgifte.
Er vild med laks og også med tun. Tunen holder jeg mig fra, mens jeg er gravid.
Som du sikkert har set har der været flere artikler fremme med budskabet om at du kan reducere dit barns risiko for astma ved at indtage fiskeolie i 3. trimester. Dette budskab bygger på en større dansk undersøgelse. Dog vil Sundhedsstyrelsen ikke bakke budskabet op (endnu). De mener, der skal flere undersøgelser til, der peger i samme retning førend de vil komme med denne anbefaling.
Undersøgelsen bygger på doser der er op til 10 gange større end de mængder, der anbefales i dag.

 

Læs artiklen på videnskab.dk HER.

Hvis du vil tage fiskeolie vil jeg klart anbefale, at du tager fiskeolie af mærket Nordic Naturals. Dette i den flydende version og ej i kapsler.

 


Skriv et svar