Daglig bevægelse er fundamentet i den sunde livsstil – også som gravid

Der er rigtig mange som tror, at jeg træner hver dag eller mange timer om ugen i mit fitness center. Og det gør jeg ikke!!!

Jeg er stor fortaler for styrketræning, da det er så effektivt som det er til, at styrke og tone kroppen de steder man ønsker, at målrette. Gravid eller ikke gravid.

Som gravid kan du sætte din ryg i fokus. Træningen af de skrå mavemuskler, som hjælper dig til, at presse dit barn ud. Tone dine arme og ben. Og diverse øvelser med bold til, at sætte dine “indre” mavemuskler i fokus. Alt sammen i et sikkert miljø, da du selv bestemmer vægt, hastighed, antal gentagelser, antal sæt etc.

Så der er kun godt at sige om træning i et fitness center. Men det kan ikke gøre det ud for den daglige bevægelse. Det skal være et supplement. På billede ser du, hvor meget jeg har bevæget mig i dag. Og jeg har ikke været i fitness center.

Det er bevægelse til og fra dagens gøremål. Skole, fodbold, gåtur med hunden, frokost ude, hente pakke på posthuset, shoppe med min datter etc. Og dertil 7 km cykling.

Daglig bevægelse er så vigtigt, når vi taler sundhed. Og det er vigtigt i forhold til, at opretholde en normalvægt, når du er gravid og også når du ikke er.

Min pointe er som sagt, at mange tror jeg træner timevis i mit center. Og det gør jeg ikke. Men niveauet af min daglige bevægelse er højt og det leder til en daglig høj forbrænding.

#uge40+

 


2 kommentarer

 • S

  april 5, 2017

  Hej Lotte,

  Jeg er gravid i første trimester og har de sidste to måneder haft utrolig lidt energi. I starten spinnede jeg et par gange om ugen, men det virker lige nu helt helt umuligt. Jeg cykler til og fra arbejde hver dag, 8 km, hvilket jeg virkelig sætter pris på. Men jeg savner at føle mig stærk og den energi træning giver mig! Jeg har tænkt på at gå igang med noget styrketræning, men da jeg aldrig har gjort mig meget i det område aner jeg ikke hvor og med hvilke øvelser jeg skal starte. Kan du give en top 5 over gode øvelser for gravide som jeg let kan lave i mit træningscenter. Jeg bor desværre i udlandet, ellers havde jeg helt sikkert meldt mig ind i dit studie!

  Tak på forhånd!

  KH S

  Svar
  • admin

   april 19, 2017

   Hej Sigrid,

   Tillykke og tak for dit spørgsmål.

   Som jeg skriver flere steder på bloggen her, er det normalt, og jeg har haft det på samme måde i mine 3 graviditeter.

   På bloggen kan du vælge kategorien “gravid”, der ligger alle de øvelser som jeg anbefaler – som er effektive, men stadig konservative.

   Lad høre fra dig, hvis du finder det uoverskueligt, så sætter jeg et program op:))

   Kærlig hilsen

   Lotte

   Svar

Skriv et svar